top of page
LEKTORI
Ozols
Rolands Ozols
Mūžizglītības un kultūras institūta “Vitae” valdes priekšsēdētājs, izglītības konsultants ar vairāk kā 20 gadu profesionālo pieredzi, strādājot par skolotāju, metodiķi, tālākizglītotāju, kritiskās un radošās domāšanas treneri. Šobrīd ikdienā vadu domāšanas un argumentācijas stundas Ādažu Brīvā Valdorfa skolā, kā arī strādāju pie FranklinCovey skolu tīkla “Līderis manī” darbības uzsākšanas Latvijā.
Rīta ievadnodarbība
Problēmsituāciju risināšana uzņēmības un uzņēmējspējas attīstīšanai izglītībā
Kāda varētu izskatīties mācību stunda, ja tā būtu 80 minūtes gara un tajā tiktu risinātas problēmsituācijas? Ko darītu pedagogs un ko skolēni? Ko, kā un kādēļ varētu darīt šādā stundā, lai attīstītu uzņēmību un uzņēmējspēju? Tie ir galvenie jautājumi, uz kuriem kopīgi meklēsim atbildes ievadnodarbībā, domājot par 2018. gada nogalē apstiprināto Valsts pamatizglītības standartu, kurš sāks savu ceļu izglītībā 2019.gada rudenī.
daume
Screenshot 2019-02-16 at 7.35.47 pm.png
Aleksis Daume
Aleksis Daume, Nordic Group partneris un vadošais apmācību treneris, ar 23 gadu vadības pieredzi un 14 gadu starptautisku apmācību pieredzi Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, un Baltijas valstīs. Uzņēmuma “Karjeras Konsultācijas” īpašnieks. Latvijas televīzijas raidījuma “Saknes Debesīs” vadītājs. SOS tētis. 

"Esmu spontāns un dodu priekšroku darbam, kurā nav daudz priekšrakstu vai ierobežojumu.  Ar stingru raksturu, protu pieņemt objektīvus lēmumus; dažkārt esmu nepacietīgs; tāds, kam nepatīk, ja lietas nevirzās uz priekšu. Inovācijas ziņā  esmu radošs; patīk ģenerēt un nākt klajā ar jaunām idejām un tiekties pēc izaicinājumiem prātam. Ekstraverts.  Komunikabls; tāds, kam patīk būt starp cilvēkiem, satikt nepazīstamus; pilns entuziasma un protu labi komunicēt ar cilvēkiem. Esmu dominējošs. Cerams, ka  drosmīgs, pašpārliecināts, dabiski vēlos ieņemt vadošu stāvokli. Orientēts uz rezultātiem. Piesardzīgi dēkains - piemīt zināms piedzīvojumu gars, bet īpaši nepatīk riskēt.

Mana misija - būt par dzīvā Dieva dēlu, misionāru, spēcīgu personību, kura iedvesmo, uzklausa, dalās dzīves gudrībā, radot ap sevi īpašu pasauli, kurai arī citi cilvēki gribētu piederēt, lai ietu pāri ierastā robežām un realizētu savus sapņus, jo vēlos, lai savu vietu dzīvē ieņem patiess garīgums, vienkāršība, cilvēciskums, gudrība un brīvība to visu piedzīvot."

Meistardarbnīca
Pārmaiņu domāšnas stratēģija (PDS)
jeb kā pārstāt mētāties ar "beigtiem mērkaķiem"?
Kāds labums no PDS?
Vai jūs kādreiz esat vīlušies savā darbā? Vai jūs kaut reizi esat saskārušies ar negatīviem cilvēkiem un pesimismu darbavietā? Pārmaiņu domāšanas stratēģija ir salīdzināma ar vakcīnu, kas rada imunitāti pret šādu negatīvu ietekmi. Tas ir rīks, kā jūs paši varat kontrolēt savu attieksmi un garastāvokli jebkad, kad tas ir nepieciešams.

Programmas saturs
  • Ievads pārmaiņu domāšanas stratēģijās.
  • Noslēpumainais starojums, kurš vairo “slepkavas” un “pašnāvniekus”.
  • Atšķirība starp atbildības sajūtu un atbildību.
  • Atbildības trīs līmeņi.
  • Kas vairo uzņēmības garu.
Screenshot 2019-02-16 at 7.40.26 pm.png
Andris Vanags
 
Dipl. Ing. M.Sc.Chem,  AS ,,Sakret Holdings” padomes priekšsēdētājs, Domnīcas Certus Padomes priekšsēdētājs. Uzņēmuma vadība Latvijā, Igaunijā, Skandināvijā – biznesa mērķu noteikšana, biznesa plānu izstrāde, realizācija. Mārketinga plānošana pārdošanas organizēšanā, darbs ar reklāmas un PR aģentūrām. Uzņēmuma finanšu rādītāju kontrole. Komandas veidošana un pienākumu sadale. Izcilas vadītāja prasmes, kas iegūtas, strādājot vadošos amatos. 
Meistardarbnīca
Kāpēc ir jābūt labākam, gudrākam, izcilākam, pamanāmākam klasē, skolā, pilsētā, valstī, pasaulē?
Balstoties uz savu pieredzi - kas un kāpēc jādara/jāmācās/jāpiedalās skolā (gan mācību ziņā pašam, gan arī ko prasīt no skolotāja), lai ar laiku no Liepājas puikas kļūtu par AS Sakret Holdings Padomes priekšsēdētāju, kurš tika izveidots tikai no idejas uz A4 formāta lapas līdz 4 rūpnīcām Baltijas valstīs ar lielāko tirgus daļu katrā no tām un filiāli Somijā.
Vanags
Eglns Eglitis
Screenshot 2019-02-16 at 7.43.07 pm.png
Atis Egliņš-Eglītis
 
Cēsu novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītājs, Liepājas Universitātes Vadībzinātņu institūta pētnieks. 
Atis Egliņš-Eglītis savu profesionālo karjeru ir uzsācis Liepājas Universitātē, kur izveidojis un vadījis Projektu daļu. Joprojām ir lektors un pētnieks dažādās Latvijas augstskolās un universitātēs. Pēc darba Liepājas Universitātē turpinājis darbu Liepājas pašvaldībā, kur izveidoja Liepājas Radošo industriju klasteri un strādāja pie Liepājas kultūrpolitikas dažādiem starptautiskiem projektiem. Pirms pārcelšanās uz Cēsīm Atis vadījis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Liepājas biznesa inkubatoru, kas ar labiem panākumiem sniedza atbalstu jaunajiem uzņēmumiem biznesa uzsākšanā.
Meistardarbnīca
Salauzt radošuma cietumu
Nereti tiek paziņots, ka radošums ir viena no pamatprasmēm 21. gadsimta dinamiskā darba tirgus apstākļos. Bet – ko nozīmē “būt radošam”? Darbnīcā tiks apskatīts un analizēts radošums, kā arī metodes – kā attīstīt radošumu šķietami neradošām personām neradošos apstākļos. Tāpat tiks analizēts 21. gadsimta izmaiņas ekonomikā, sabiedrībā un vērtībās, kā arī parādīts – kur šajā stāstā ir Izglītība un Skolotājs.
teterovskis
Screenshot 2019-02-16 at 7.54.19 pm.png
Ints Teterovskis
Dziesmu svētku virsdiriģents, Jauniešu kora BALSIS mākslinieciskais vadītājs, NVA platformas brivpratigie.lv vadītājs, sportists, aktieris un vēl sazin kas.
 
"Diriģents - 22 gadi vadu BALSIS, 3 reizes Vispārējo Dziesmu svētku un daudzu citu virsdiriģents, Ventspils skolu koru virsdiriģents; Skolotājs - kādreiz Rīgas 6. vidusskolas Zēnu kora vadītājs, RDKS diriģēšanas skolotājs, JVLMA studentu kora vadītājs; brivpratigie.lv izveidotājs NVA paspārnē (Rīga 2014 brīvprātīgo programmas vadītājs); Sportists - daudz godalgu amatieru spēlēs – World Corporate games (Beļģija) sudraba medaļa basketbolā, volejbolā, Eiropas mūzikas augstskolu basketbola turnīra vērtīgākais spēlētājs, ar mokām pieveikts Rīgas maratons; Aktieris ar mazo burtu – 43 nospēlētas izrādes Plīvurītis ar punktiņiem, Lielais Kristaps kā labākajai filmai Vogelfrei."
Meistardarbnīca
Ņemt!

Uz-ņemt!

Uz-ņemties!
Kā lai atrod sevī spēku uzņemties un darīt? 
Kā lai notic sev un ļaujas izvēlētajam ceļam? 
Kā lai atrod sevī spēku uzņemties un ļaut darīt citiem? 
Kā lai nepazaudē atrasto un turpina meklēt?
Screenshot 2019-02-16 at 8.00.38 pm.png
Vita Brakovska
 
Biedrības ZINIS valdes priekšsēdētāja, Mag.oec. 
  • 10+ gadu darba pieredze valsts un pašvaldību jomā
  • 9+ gadu starptautiska pieredze radošās domāšanas rosināšanā Baltijā un NVS
  • 18+ gadu praktiska pieredze darbā ar NVO cilvēkresursu attīstību
  • 1100+ pasākumu vadīšana indivīda uzņēmējspēju aktivizēšanai (kopš 2009.gada)
  • Eiropas Komisijas atzinība par nacionālā konkursa „Ideju kauss” (LIAA) ieviešanu
  • Britu padomes radošās domāšanas metodes „Nākotnes pilsētas spēle” vadītāja
  • ģimenes uzņēmuma īpašniece un vadītāja
 
Pamata profils: kopš 2009.gada Vita Latvijā un ārvalstīs regulāri vada dinamiskas Radošās Nedarbnīcas, kas vērstas uz indivīdu un uzņēmumu iekšējo radošo procesu stiprināšanu un pielietošanu stratēģisko mērķu sasniegšanai bez būtiskiem kapitālieguldījumiem. Vita pilda Latvijas tautsaimniecībai būtisku sociālu funkciju – sniedz konsultatīvu atbalstu ideju autoriem, jauniešiem un jaunajiem uzņēmējiem, palīdzot tiem “testēt” savas idejas un veidot “ceļa karti” idejas sekmīgākai īstenošanai. 
Plašāka informācija pieejama www.zinis.lv un www.brakovska.lv  

 
Vitas atziņa: „esmu pārliecināta, ka Latvija joprojām ir Iespēju zeme ikvienam, kas ir gana drosmīgs, lai ļautu izpausties savam „radošajam Džinam” un atmestu „kāpņu telpas” sindromu. Kombinējot izglītību un uzņēmību, ikviens var nokļūt tur, kur citi vēl tikai sapņo nokļūt!”
Meistardarbnīca
Mans personīgais biznesa modelis: 
neviens nav neaizstājams, toties ikviens var kļūt neatkārtojams
Tas, kurš domā, ka var iztikt bez citiem, stipri kļūdās. Bet tas, kurš domā, ka citi nevar iztikt bez viņa, kļūdās vēl vairāk (17.gs franču aristokrāts un dumpinieks Fransuā VI de Larošfuko).
Pieaugošais mācībspēku deficīts Latvijā ir paplašinājis pedagogu iespējas izvēlēties „savu” darba devēju. Tomēr indivīdam ir pamats būt "izvēlīgam" tikai tad, ja viņš spēj precīzi formulēt sava pienesuma esošo vērtību potenciālu, kas ļauj izglītības iestādei kļūt pievilcīgākai savas mērķauditorijas (bērnu vecāku) acīs. Tādēļ šis ir īstais brīdis ikvienam pedagogam paskatīties uz sevi kā „mazo uzņēmēju”, kas pārdod savu laiku un kompetences klientam – izglītības iestādei.
Kā spilgti formulēt savu pievienoto vērtību? Kā atrast savu īpašo identitāti un kvalitātes zīmi – pamatu savai unikalitātei darba devēja acīs? Praktiskā semināra ietvaros dalībnieki veidos savu individuālo biznesa modeli un tiem būs iespēja dalīties ar vērtīgiem ieteikumiem pedagoga vērtības stiprināšanai skolas vadības un skolēnu acīs. Dalībniekiem jābūt gataviem dalīties ar pieredzi, kas iedvesmo un bagātina kolēģus.
Praktiskā semināra mērķis: izmantojot biznesa pasaulē plaši izplatītu pieeju, veicināt pedagogu izpratni par savas profesionālās darbības ilgtspējas pamatiem un izaugsmi, kā arī strukturēt pedagoga rīcībā esošos resursus un iespējas savas konkurētspējas stiprināšanai.
Pielietotā metode: pieeja balstīta uz biznesa pasaulē plaši pielietoto A.Ostervaldera biznesa modeļa audeklu, kas uzņēmumiem ļauj izstrādāt ilgtspējīgu darbības modeli un sasniegt izvirzītos mērķus.
brakovska
fridmane
Screenshot 2019-02-16 at 8.08.23 pm.png
Daila Frīdmane
 
"Mana profesionālā pieredze ir aizsākusies jau 14 gadu vecumā, kad vasaras brīvlaikā strādāju bērnudārzā par auklīti. Tad ieguvu augstāko izglītību un strādāju pirmsskolas izglītības iestādē par pirmsskolas izglītības skolotāju, tad 7 gadus par metodiķi, pēc tam 7 gadus par izglītības darba speciālisti pašvaldībā. Tagad strādāju par vadītāju Brocēnu novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē “Mūsmājas”, esmu biedrības “Mūžizglītības un kultūras institūta “Vitae”” lektore.

Šo gadu laikā esmu guvusi vērtīgu profesionālo pieredzi, jo esmu strādājusi visās profesijās, kas saistītas ar pirmsskolas izglītības pakāpi, kuru vēlos nodot tālāk saviem kolēģiem. Esmu pārliecināta, ka pirmsskolas izglītība ir ļoti nozīmīgs posms personības attīstībā."
Meistardarbnīca
Pirmie soļi bērna uzņēmības un uzņēmējspējas veidošanā
Pirmsskolas izglītības posmā tiek likti pamati bērna personības attīstībai, kas ir arī pirmie soļi bērna uzņēmības un uzņēmējspējas  veidošanai. Kā mēs visi zinām, pamati ir ļoti svarīgi ikvienai “mājai”, arī bērna personības attīstībai.

Darbnīcā, kopīgi mācoties viens no otra, atradīsim atbildes uz jautājumiem: 
  • Kādai jābūt videi, lai veidotu bērnos uzņēmību un uzņēmējspēju?
  • Kāda ir skolotāja loma?
  • Kas veicina uzņēmības un uzņēmējspējas veidošanos pirmsskolā?
kazakevics
Screenshot 2019-02-16 at 8.11.59 pm.png
Ņikita Kazakevičs
 
Jelgavas biznesa inkubatora vadītājs un Startup Grind Riga vadītājs.
 
Uzreiz pēc vidusskolas beigšanas Ņikita devās uz Dāniju, lai studētu uzņēmējdarbību un inovācijas. Arī pats, vēl būdams students, izveidoja jaunuzņēmumu, kurš saņēma Dānijas inovatīvākā uzņēmuma balvu 2014. gadā. Vēlāk Ņikita pārcēlās uz dzīvi Zviedrijā, kur uzsākto karjeru turpināja Latvijā, izveidojot tā paša zviedru uzņēmuma filiāli Baltijas valstīs. Šobrīd Ņikita vada LIAA Jelgavas Biznesa inkubatoru un aktīvi iesaistās Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada skolēnu jaunrades un uzņēmējspēju veicināšanā. 
Meistardarbnīca
Jauna paaudze, jaunas idejas. Sistemātiska skolēnu jaunrades veicināšana ideju ģenerēšanai un produktu attīstības metodoloģija.
Jauna paaudze, jaunas idejas. Sistemātiska skolēnu jaunrades veicināšana ideju ģenerēšanai:
  1. Sistemātiska ideju ģenerēšanas pieeja;
  2. Dažādi darbnīcu formāti skolēnu jaunrades veicināšanai un kolektīva intelekta izmantošanai.
 
Ideju attīstības cikls. Produktu testēšanas un uzlabošanas process:
  1. Prioritāšu izvirzīšana ideju attīstības procesā;
  2. Metodoloģiska pieeja produktu uzlabošanai un adaptēšanai klientu vajadzībām. 
 
Digitālie rīki darbam ar skolēnu mācību uzņēmumiem (SMU).
sokolova
Screenshot 2019-02-16 at 8.18.45 pm.png
Andžela Sokolova
 
Mg. Ed. Mārupes vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā, Mūžizglītības un kultūras institūta «VITAE» lektore.

"Esmu Mārupes vidusskolas direktora vietniece mācību darbā, kā arī matemātikas skolotāja. Skolā organizēju pedagogu sadarbību, koordinēju skolas dalību projektā “Skola 2030”. Esmu pārmaiņu iniciators, pati daudz mācos un aicinu mācīties un izmēģināt jaunas lietas savus kolēģus. Vienmēr esmu gatava atbalstīt skolotājus ar vistrakākām idejām.

Kopš 2015. gada vadu kursus, lekcijas, meistarklases pedagogiem. Dalos pieredzē. Stāstu un rādu lietas, kuras pati esmu izmēģinājusi darbā ar skolēniem."
Meistardarbnīca
Pašvadības un pašizziņas ieviešana mācību stundās
Darbnīcā uzzināsiet, kas ir caurvijas "Pašvadība un pašizziņa" būtība. Dalīsimies pieredzē ar kādiem paņēmieniem mācību stundā ir iespējams skolēnos attīstīt motivāciju, palīdzēt novērtēt savu snieguma līmeni, veidot efektīvu atgriezenisko saiti, mācīt skolēniem pašiem organizēt savu mācīšanās procesu.
dresmanis
Screenshot 2019-02-16 at 8.22.40 pm.png
Aivars Dresmanis
 
Ideālists, Treneris, Koučs, VITAE un RTU lektors.
Meistardarbnīca
Atgriezeniskā saite kā kvalitatīvs uzņēmējspēju veidošanas instruments
Uzņēmējspēju saista ar prasmi uzņemties risku, atbildību un pieņemt izaicinājumu. Pareizi sniegta atgriezeniskā saite ir izaicinoša, prasa uzņemties atbildību par savām darbībām un māca izieta ārpus savas komforta zonas, riskēt. Tas nozīmē, ka katrs skolotājs savu kompetenču robežās var veicināt un veicina izglītojamo uzņēmējspēju. 

Nodarbība par to, kas padara atgriezenisko saiti efektīvu un kvalitatīvu.
“Think it over, think it under.” 
- A.A.Milne, Winnie-the-Pooh
zemite
Screenshot 2019-02-16 at 8.25.14 pm.png
Inga Zemīte
 
Ādažu Brīvās Valdorfa skolas latviešu valodas un literatūras skolotāja, skolotāju kolēģijas vadītāja. 
 
"Strādājot ar skolēniem jau 32 gadus, brīžiem šķiet, ka atbildes uz jautājumiem pedagoģijā nevis tiek atrastas, bet paveras arvien plašāks meklējumu lauks. Pirmo darba pieredzi pēc LU absolvēšanas guvu Zvejniekciema vidusskolā, kuru pati biju absolvējusi, bet pēc mācībām dažādos valdorfpedagoģijas kursos Latvijā un pasaulē jau 20 gadus strādāju Latvijā vienīgajā valdorfvidusskolā Ādāžos. Tā ir skola, kas liek nemitīgi mainīties, attīstīties mācīties, pilnveidoties, piedalīties, un tas,  savukārt, palīdz rosināt, likt līdzdarboties, iedvesmot un spārnot skolēnus. Darbu ar skolēniem uzskatu par savu būtiskāko un nozīmīgāko dzīves daļu. 

Ar pieredzi esmu dalījusies dažādos Latvijā organizētos kursos un semināros, piedalījusies pārbaudes darbu veidošanā, mācību materiālu un grāmatu radīšanā un priecājos, ja varu dot savu artavu lielās domas sakustināšanā." 
Meistardarbnīca
Paradigmas latviešu literatūrā un kultūrā
Bieži uzdodam jautājumu, kāpēc rīkojamies tieši tā, kā rīkojamies. Kāpēc tā nedara citi? Kas ieprogrammēts mūsu gēnos? Ko varam izmainīt, ko vajadzētu izmantot un atstāt kā vērtību? Kā mūsu pašu radītie simboli mūs ietekmē? Vai iespējams mums pašiem manipulēt ar sevi? Caur divarpus gadsimtus veidotajiem literatūras simboliem ieskatīsimies šodienas cilvēkā.
anca
Screenshot 2019-02-16 at 8.28.53 pm.png
Santa Anča
 
Žurnāliste, izdevniecības “Žurnāls Santa” galvenā redaktore, dibinātāja un īpašniece. Viesnīcas un restorāna “Villa Santa” (Cēsīs) īpašniece, valdes locekle. Trīs Zvaigžņu ordeņa virsniece par ieguldījumu izdevējdarbības vides attīstībā valstī.  
 
Pēc LU Žurnālistikas nodaļas absolvēšanas, izveidojusi savu žurnālu “Santa”, kurš kļūst par pamatakmeni lielākajai, stabilākajai un finansiāli veiksmīgākajai žurnālu izdevniecībai Latvijā. Šobrīd izdevniecība izdod 19 žurnālus ( “Santa”, “Klubs”, “Ieva”, “Privātā dzīve”, ”Deko”, u.c.), kurš katrs ir veiksmīgākais savā auditorijas nišā.  2017. gadā izdevniecība atver savu viesnīcu un restorānu Cēsīs, tās celtniecībā ieguldot savus privātos līdzekļus. Gada laikā viesnīca kļuvusi par vienu no dizaina un romantikas populārākajiem galamērķiem Latvijā.
Meistardarbnīca
Kā izaudzināt labu darba ņēmēju, kurš potenciāli var izaugt par uzņēmēju
Vadoties no savas darba devējas pieredzes divās atšķirīgās auditorijās – žurnālistikā un viesmīlības nozarē – dalīšos ar savu pieredzi, kādu vēlētos jauno cilvēku, kurš piesakās darbā. Mēģināšu atbildēt uz jautājumu – kur slēpjas cilvēka veiksmes stāsts.
bahs
Screenshot 2019-02-16 at 8.31.27 pm.png
Bruno Bahs
 
Skolotājs, Mākslinieks. Aizkraukles Interešu izglītības centra “Mākslas akadēmijas” vadītājs, Aizkraukles novada vidusskolas Digitālā kino pulciņa vadītājs. Mākslinieks zīmējumu portālā:  www.bahs.lv, tētis dēliņam Hugo. Iegūtā izglītība – prof. bakalaurs materiālu tehnoloģijā un dizainā, RTU. 
Izglītības programmas “Iespējamā misija” absolvents; On-line mākslas skolas e-makslinieks.lv idejas autors; Latvenergo projekta “fizmix.lv ” karikatūrists; Samsung Skola Nākotnei’14 treneris; E-twinning starptautisko apmācību “Update your History and Culture” semināru vadītājs 2018. gadā. Pieredze formālajā un neformālajā izglītībā 10 gadus - strādājis par vizuālās mākslas skolotāju četrās skolās. Dažādu kursu un meistarklašu vadītājs jauniešiem un pedagogiem visā Latvijā.
Meistardarbnīca
Pozitīvisma terapija
Mācību stunda nav tikai mācību stunda. Tā ir pasaule, kurā mums ir iespēja radīt, mainīt un atklāt. Tā ir ļoti liela atbildība, tāpēc tikai mēs, skolotāji, esam šīs savas pasaules virziena noteicēji. Jo vairāk iedvesmas un brīva gara mums – jo plaukstošāki un varošāki kļūst mūsu skolēni. Smaidpilnā gaisotnē dalīšos ar savā pedagoģiskajā darbā iegūtajām atziņām, kā arī sniegšu dažādus “darbarīkus”, kas var noderēt katram ikdienā, savu mācību pasauli labiekārtojot! Laipni lūgti 80 minūtēs radīt kopā stāstu par ideālo skolu!
juhnevica
Screenshot 2019-02-16 at 8.35.27 pm.png
Inita Juhņēviča un Rolands Ozols
Meistardarbnīca pašvaldību vadītājiem un speciālistiem
Piecu soļu stratēģija pārmaiņu izglītībā sekmēšanai pašvaldībā
Pārmaiņas izglītībā, tāpat kā visā sabiedrībā, šobrīd ir mūsu ikdiena. Ir dzirdēti dažādi skaidrojumi par to, kas un kā būtu jāmaina, ko var un vajadzētu darīt izglītības iestādei, pedagogiem, izglītības pārvaldei un pašvaldībai. Nodarbībā apskatīsim, kādas ir būtiskākās pārmaiņas izglītībā, kuras nosaka dažādi normatīvie dokumenti, kā arī iepazīsimies ar 5 soļu stratēģiju, kā pašvaldība un tās vadītājs var ietekmēt un atbalstīt uzsāktās pārmaiņas izglītībā. 
gaike
Screenshot 2019-02-16 at 8.47.28 pm.png
Ina Gaiķe
 
Cēsu Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja. 
 
Pirmā skolotājas pieredze 1986./1987.m. g. – matemātikas skolotāja. No 1987.g. līdz 1992.gadam studijas LU – krievu valodas un literatūras un latviešu valodas un literatūras skolotāja. Latviešu valodas un literatūras skolotāja kopš 1994.gada. MA vadītāja un mentore. ,,Skola 2030” kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas koordinatore, valodu jomas eksperte standarta izstrādes sākumposmā. Izaicinājums – apgūta muzejpedagoģija un gatavoti materiāli Mūzikas un rakstniecības muzeja ekspozīcijai.
Meistardarbnīca
Spēlēsim literatūru!
Nodarbība interesanta būs tiem, kas vēlas aktīvi un radoši darboties un kam interesē, kā, izmantojot spēli ,,Mafija”, rosināt skolēnus būt lietpratīgiem lasītājiem. 

Spēles taktika palīdz apgūt problēmjautājumu risināšanas stratēģiju, meklējot faktus un argumentus, veidojot spriedumus un pamatojot tos, kā arī māca prasmi aizstāvēt savu viedokli. 
bottom of page